Høyreekstremt parti legger ned i Sverige

Over og ut: Nationaldemokraterna og partileder Marc Abramsson legger ned virksomheten.
Foto: Skjermdump/nd.se
Nationaldemokraterna legger ned i Sverige og oppfordrer sine sympatisører til å stemme på Sverigedemokraterna, skriver Dagbladet.
0Shares

– Jeg må med vemod meddele at Nationaldemokraterna nå tar pause. Det innebærer at virksomheten legges ned og at vi ikke kommer til å stille kandidater i valget, skriver lederen Marc Abramsson på partiets hjemmeside.

Han oppfordrer partiets sympatisører til å stemme på Sverigedemokraterna under høstens valg og ber samtidig de som «søker utløp for aktivisme» om å slutte opp om den høyreekstreme organisasjonen Nordisk Ungdom.

– Genuine nasjonalister
– Jeg akter selv å stemme på Sverigedemokraterna i dette valget og sette kryss for personer som jeg kjenner og vet er genuine nasjonalister og Sverige-venner, fortsetter han.

Nationaldemokraterna ble dannet av en gruppe utbrytere fra Sverigedemokraterna i 2001, og partiet har hatt folkevalgte i Södertälje og flere andre kommuner. Nå er miljøet i ferd med å krympe, konstaterer Abrahamsson.

– Helt siden 2004 har den nasjonale bevegelsen krympet antallsmessig på alle fronter. Det selges færre produkter, det er færre som bestiller informasjonsmateriell og det er færre aktiviteter, skriver han på hjemmesiden.