Innvandringskritisk bok bestselger i Sverige

 
Foto: Skjermdump/morklaggning.wordpress.com
Etter 10.000 solgte eksemplarer legges boken Invandring och mörkläggning (bildet) gratis ut på nett.
0Shares

I sammenheng med med at boken legges på ut nett får svenske journalister og redaktører på pukkelen for å tie innvandringskritikken.

Kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende, Hilde Sandvik skrev nylig kritikken «Something is rotten in the state of Sweden», der hun kritiserte svenskenes “sensur” av innvandringskritikk. Hun tror nettpubliseringen kan gi en ny sjanse til å diskutere boken.

– Svenske medier bør slutte å late som om denne boken ikke fins. Jeg synes det er rart at ikke de større mediene har brukt anledningen til å diskutere saklig de problemstillingene som tas opp i boken, gjerne ved å imøtegå fakta eller gjennom problematisering, sier hun til Vårt Land.

Ifølge bokforfatterne ønsker­ en stadig større bredde av ­befolkningen å diskutere innvandringspolitikk.

– Vi ser at boken har nådd ut til alle slags mennesker. Mange svensker er sinte, og føler seg lurt av pressen. Folk vil vite hvordan det egentlig står til i landet vårt, sier Karl-Olov Arnstberg, en av bokens to forfattere.

Avviser sensur
Journalisten og forfatter Henrik Arnstad i Dagens Nyheter, har tidligere vakt oppsikt med en artikkel hvor han beskrev Norge som en rasistisk ­nasjon. Han har ikke lest boken.

– Jeg leser ikke sånne rasist­bøker. I Sverige gis det hele ­tiden ut sånt rasistisk materiale. Noen ganger kan det være inter­essant å lese det for å skjønne hvordan de tenker, men jeg har ikke tid til alt.

Arnstad avviser at det finnes sensur i den svenske innvandringsdebatten.

– Vi debatterer daglig innvandring, integrasjon og rasisme. Men vi må ha et minimums­krav til standarden. Rasistene har jo en agenda: å hevder at de er martyrer og blir utsatt for ignoranse, sier han til vl.no.