Egyptisk feminist med ekstrem-protest mot IS

 
Foto: Aliaa Magda Elmahdy/Facebook
Aliaa Magda Elmahdy (23), en feministisk og religionskritisk sosial aktivist fra Egypt, tar bokstavelig talt sterke midler i bruk for å vise sin avsky mot terrorgruppen Islamsk Stat (IS).

23-åringens siste sjokkstunt viser et bilde hvor hun står vendt mot kameraet. En annen kvinne, ikledd i en svart hijab, har ryggen mot fotografen. To maskingeværer i plast kan skimtes i bakgrunnen, i tillegg til at man kan se den tilslørte kvinnen mens hun viser fingeren.

Bokstavene IS er innskrevet både på Elmahdys mage og på baken til kvinnen ikledd hijaben. Bildets mest sjokkerende detalj viser kvinnene i det de gjør sitt fornødende og menstruerer på IS-flagget sammen.

Ikke vist i arabiske medier
Elmahdy har flere års fartstid med liknende kunstneriske protestaksjoner. Hun mener protestene “skriker mot et samfunn fylt med vold, rasisme, sexisme, seksuell trakassering og hykleri”.

Hennes protestaksjoner har vært sterkt omstridte og Elmahdy har blitt kritisert fra både islamister og sekulære stemmer i hjemlandet.

Fotoprotesten blir også sett som så ytterliggående at så å si alle mediekanaler i arabiske land unngår å gjenpublisere bildet eller omtale stunten, skriver avisen Times of Israel.

Grunnen skal være at IS bruker religiøse og hellige sitater på sitt flagg. Fotostunten kan dermed oppleves som ekstra støtende for et overveldende flertall av troende muslimer, til tross for at en overveldende andel av disse er imot IS, og terrororganisasjonens krigføring i Syria og Irak.