Hatpredikant arrestert

Gikk til aksjon: London-politiets anti-terrorenhet skal ha arrestert ni menn knyttet til ulike ulovlige grupper (NB! Illustrasjonsfoto).
Foto: Mick Baker
Ni menn ble i dag arrestert i en stor terroraksjon i London. En islamistleder med bånd til Norge skal være en av disse. skriver Dagbladet.

Ifølge Sky News skal islamistlederen Anjem Choudary være en av de ni arresterte. 

Choudary (bildet under) har tidligere hevdet å være mentor for Profetens Ummah og er i tillegg kjent som leder for islamistnettverket Islam4UK, som også har bånd til Norge. 

 
Foto : flickr.com

Islam4UK, en britisk islamistisk organisasjon, ble i 2010 gjort ulovlig under landets nye terrorlovgivning. Gruppen har hele tiden vært klar på at deres plan er å gjøre om Storbritannia til en islamsk stat under sharialovgivning.

Trusselsiktede Ubaydullah Hussain la i 2012 ut bilder på Facebook av seg selv med Choudary. Islamistlederen selv skal ha oppfordret folk til å til å kidnappe nordmenn i utlandet for å få Mullah Krekar ut av fengsel. 

Stor etterforskning
Nå blir mennene avhørt på forskjellige politistatsjoner, ifølge Sky News.

– Arrestasjonene og raidene er del av en pågående etterforskning av islamistrelatert terrorisme, og er ikke utført på grunn av en umiddelbar sikkerhetstrussel, heter det i en uttalelse fra Metropolitan Police Counter Terrorism Command (SO15), som arresterte de ni.