– Styrk innsatsen for barn i Gaza

To barn i Gaza i september i år foran ruinene av et hus, ødelagt av sommerens krigføring (NB! Illustrasjonsbilde).
Foto: Bjørn-Owe Holmberg
Krigstraumer krever rask og kvalifisert bistand, sier Svein Grønnern, generalsekretær i SOS-barnebyer Norge.
0Shares

Etter sommerens krigføring på Gaza-stripen anslås det at så mange som 373.000 barn har hatt ulike traumatiske opplevelser, ifølge SOS-barnebyer Norge.

– Alle barn i Gaza som er mer enn seks år gamle har opplevd tre kriger, og svært mange barn sliter med stress-syndromer og andre traumer etter krigføringen. Samtidig ser vi ofte at dette arbeidet forsømmes når krigsrammede områder skal gjenoppbygges, sier Grønnern i en pressemelding på SOS-barnebyers hjemmeside.

Traumatiserte barn blir ustabile voksne
Ifølge Utenriksdepartementets nettsider har man som hovedmålsetninger å hjelpe den palestinske regjeringen, å styrke den eksisterende FN-mekanismen for import og eksport og å mobilisere nødvendig økonomisk støtte til gjenoppbygging.

– Gjenoppbyggingen må også inkludere en styrking av det faglige og psykososiale arbeidet med de hundretusener av barn som har opplevd krigshandlinger på nært hold. Traumebehandling for barn må nå gis en vesentlig plass i helsearbeidet som nå tar til i området, påpeker Grønnern.

– Barn som har levd med krig og trusler står i fare for å bli ustabile som voksne. Hvis vi ikke gir barna kvalifisert hjelp, kan resultatet bli nye voldsspiraler og en konflikt som aldri tar slutt, legger han til.