Jaktes over hele Frankrike

 
Foto: Skjermdump/aftenposten.no
Fransk politi driver en intens terrorjakt på gjerningsmennene bak gårsdagens terrorangrep på satiremagasinet Charlie Hebdos lokaler i Paris. Brødreparet Sherif og Said Kouachi er etterlyst og mistenkt for å stå bak angrepet.

Begge de terrormistenkte brødrene er franske statsborgere, født i Paris av foreldre som var innvandrere fra Algerie. Foreldrene døde tidlig, og de vokste opp i Rennes før de flyttet tilbake til Paris, der Cherif jobbet som pizzabud, ifølge avisen Libération.

En 18 år gammel mann meldte seg til politiet i byen Charleville-Mézières i nærheten av grensen til Belgia rundt klokken 23.00 onsdag kveld. Mannen skal ha sett navnet sitt sirkulere i sosiale medier, som følge av en intern etterlysning i det franske politiet. Han skal være mistenkt for å ha hjulpet de to brødrene på 32 og 34 år.

Kouachi ble i 2008 ble dømt til tre års fengsel for å ha deltatt i et nettverk som rekrutterte folk til å dra til Irak for å kjempe mot USA. Han ble pågrepet før han selv skulle reise til Irak, og sonet 18 måneder av dommen før han ble satt fri igjen.

Mindre er kjent om den eldre broren Said, men Cherif Kouachi skal etter at han ble løslatt igjen, ha havnet i politiets søkelys for forbindelser til den straffedømte franske islamisten Djamel Beghal. Noen ny tiltale mot Kouachi ble imidlertid aldri reist.

(Kilder: Aftenposten, NTB)