Selfie i skjønnhetskåring vekket harme

 
Foto: Skjermdump/Instagram
I forkant av årets Miss Universe-kåring la Israels håpefull Doron Matalon ut et bilde sammen med sin libanesiske meddeltaker Saly Greige. Selfien har skapt stort hodebry i Greiges hjemland Libanon.

Skjønnhetsdronningene er for tiden i gang med forberedelsene til Miss Universe-konkurransen som skal avholdes i Miami den 25. januar.

Bildet som er tatt og publisert på Instagram av Miss Israel (se bildefaksimilet) viser henne sammen med Greige (næmest henne), Urska Bracko (Miss Slovenia) og Keiko Tsuji (Miss Japan).

Selfien har geopolitiske forviklinger, ettersom begge landene fremdeles er teknisk i krig med hverandre. Konflikten mellom Israel og Libanon har vært stille siden 2006, men det er fremdeles forbudt for libanesere å både reise og ringe til Israel. Israelske produkter er også ulovlige i Libanon.

Flere på sosiale medier har derfor bedt libanesiske myndigheter om å straffe Greige for å ha sosialisert med fienden, ifølge The Telegraph. Blant annet har flere krevd at Greige skal frasi seg Miss Libanon-tittelen.

Mener hun ble fotobombet
Som tilsvar på den massive kritikken har Greige forsvart seg på sosiale medier. Hun mener Miss Israel insisterte på å ta et bilde sammen, og endte opp med å fotobombe henne (jour. anm.; når en utenforstående person, enten ved et uhell eller med hensikt poserer når en annen eller flere andre skal ta et bilde).

– Siden ankomsten har jeg vært veldig forsiktig med å unngå enhver kontakt med Miss Israel, som ved flere ganger har forsøkt å ta et bilde med meg. Selfien jeg tok skulle være sammen med Miss Japan og Miss Slovenia. Plutselig hoppet Miss Israel inn, tok en selfie sammen med oss tre og publiserte bildet på sosiale medier, foklarer Greige bakgrunnen for polemikken på sin Instagram-side.