– Europas muslimer må deporteres

 
Foto: Skjermdump/ipanagiotaros.blogspot.no
– Selv om de har statsborgerskap og er tredje- eller fjerdegenerasjons innvandrere, sier Ilias Panagiotaros, talsmann og parlamentskandidat for de greske nasjonalistene Gyllent Daggry. Lederen i Antirasistisk senter reagerer sterkt på uttalelsene.
0Shares

– Realiteten er at de fleste muslimer er ekstremister, sier Ilias Panagiotaros (bildefaksimilet) til Bergens Tidende.

Han er en av lederne i det greske nasjonalistpartiet Gyllent Daggry, og er nå partiets fremste talerør, ettersom formannen sitter i fengsel.

Han håper han å bli gjenvalgt som parlamentsmedlem fra Athen. Flere meningsmålinger tyder på at høyreekstremistene i Gyllent Daggry kan bli det kriserammede landets tredje eller fjerde største parti under helgens parlamentsvalg.

Foto : Pressebilde Antirasistisk Senter

Terror eller fred
Hundrevis av tilhengere fylte møtelokalet i hotellet Dorian Inn i Aten til randen i går kveld, da Gyllent Daggry holdt sitt store folkemøte før helgens valg.  

Mange veivet med store, greske flagg, som ble delt ut ved inngangsdøren. Trengselen var så stor at Bergens Tidende måtte dukke inn på hotellets kjøkken for å få noen ord med Panagiotaros.

Nasjonalistene har kampen mot innvandring som sin fanesak, og ønsker et «konservativt, kristent Hellas», ifølge politikeren. Terrorangrepene i Frankrike for et par uker siden viser at Europa kun kan reddes dersom drastiske tiltak settes i verk, sier parlamentsmedlemmet.    

– Europas nasjoner må velge: enten kan de leve med en konstant trussel om terror, eller de kan leve i fred og fordragelighet, sier Panagiotaros, i en kommentar til terrorangrepene.

Slettes ingen “daggry”
Lederen for Antirasistisk senter, Rune Berglund Steen sier til utrop.no at han ikke kan tenke seg et europeisk parti med et mer misvisende navn etter å ha fått vite om utspillet.

– Her har vi et parti som ønsker en hatefull, middelaldersk, bekmørk natt, og det på et kontinent hvor vi har hatt nok blodige netter.

Tanken på at noen mener at man skal gå inn i hvert muslimsk hjem i Europa og hale ut foreldre, barn og gamle, er ondskap, hevder han.

– Her er all medmenneskelighet forlatt ved døren. Man kan bare forestille seg brutaliteten, de mange skadde, de mange drepte hvis noen faktisk skulle ha forsøkt å iscenesette et slikt ragnarok midt iblant oss. Jeg blir sint, jeg blir trist, og jeg blir kvalm over denne åpenlyse fascismen i vår tid fra et skremmende stort parti i det som er demokratiets vugge.

Vil aldri få makt
Forhåpentligvis er Gyldent Daggry et parti som aldri få reell politisk makt, fremhever Berglund Steen.

– Samtidig har allerede en ikke ubetydelig makt over mange medmenneskers liv. I Athen har man eksempelvis et stort antall åpenbart målrettede, brutale, fysiske angrep på innvandrere. I noen områder framstår det som en kampanje for å drive ut innvandrere.

– Vi har folk her til lands som mener det samme. Europa har flere alvorlige utfordringer nå, og denne typen galskap er én av dem, sier Berglund Steen til utrop.no.