Yahya Hassan dømt for vold

 
Foto: Claudio Castello
Dikteren Yahya Hassan er dømt til betinget fengsel i fire måneder for vold. Han anker dommen.

Hassan (19) møtte mandag for retten i Aarhus. Han var siktet for vold, men avviste at han under en bytur i Aarhus i februar ifjor år slo en ung mann fra lokalområdet to ganger i ansiktet med knyttet neve, skriver Danmarks Radio på sine hjemmesider.

Den forurettede har på sin side hevdet at to knyttneveslag fra Yahya Hassan ga ham en knekt tann og et blått øye.

Hassan forklarte under mandagens rettssak at han hadde følt seg truet forut for episoden, som utspilte seg foran et gatekjøkken i byen. Under rettsaken forklarte de to livvaktene fra Politiets Efterretningstjeneste (tilsvarer PST), som beskytter Yahya Hassan at de ikke var sikre på om dikteren virkelig hadde slått to ganger. Ifølge livvaktere var det snarere tale om ett enkelt slag, som kanskje til og med bare var et dytt øverst i brystet.

Hassan var sammen med sin kjæreste og en venninne av henne da hendelsen skjedde. Offeret i saken er en mann som tidligere er dømt for terrorplanlegging, skriver Aftenposten.

– Ville utartet
Livvaktene var etter eget utsagn i ferd med å holde på avstand en gruppe arabiske og somaliske menn som Yahya Hassan kjente fra før mens hendelsen fant sted. Dermed kunne den forurettete komme helt tett på dikteren.

– Vi kunne se at dette ville utvikle seg hvis vi ikke stoppet hendelsen, forklarte den ene livvakten i retten.

Hassan selv reagerte, ifølge Aftenposten, kraftig på tingrettsdommen og anket den på stedet.