– Huset til Shaimaa bombet

Får vende tilbake til Norge fra krigsherjinger: Asylbarnet Shaimaa Yusuf (11) og hennes familie har tilbrakt nesten et år i Jemen etter uttransportering. Nå får de reise til Norge etter at landet har vært i krig med Saudi-Arabia i flere måneder.
Foto: Skjermdump/YouTube/New China TV
Støttegruppen til asylbarnet Shaimaa Yusuf fikk tirsdag nyheten de frykter aller mest fra Jemen. Huset og nabolaget hvor hun og moren bor er truffet av bomber.

En venn av faren til Shaimaa tok tirsdag seg inn i nabolaget hvor familien oppholder seg i Jemens hovedstad Sanaa, skriver Bergens Tidende.

Familievennen har rapportert tilbake at huset til Shaimaa er helt ødelagt, mest sannsynlig av bomber. Flere andre hus i nabolaget skal også være ødelagt etter jagerflytokt over den jemenske hovedstaden.

En koalisjon ledet av Saudi-Arabia har nå i snart fem dager utført bombetokt mot nabolandet Jemen som følge av konflikten mellom den shia-støttede Houthi-militsen i Jemen og de sunni-dominerte nabolandene. 

– Jeg snakket med faren til Shaimaa i dag. Han var helt knust og oppløst i tårer. Han vet ikke hva han skal gjøre, sier Naciye Øzturk, som leder støttegruppen til Shaimaa, til avisen.

Utsendt til Jemen
I november i fjor hentet politiet Shaimaa Yusuf og hennes mor Afran i Lillesand etter å ha bodd i landet sju år. Begge ble først fraktet til Trandum og deretter sendt videre til Jemen, mens faren fortsatt er på flukt.

Nå er det en uke siden noen sist har hørt livstegn fra familien. Øzturk klarer ikke å holde tilbake raseriet mot norske myndigheter.

– De visste at de sendte et barn tilbake til et krigsherjet land. Nå må noen våkne og finne Shaimaa og få henne og familien trygt  tilbake til Norge.