To menn drept ved karikaturutstilling i USA

 
foto: Skjermdump/nbc.com
Lokal politi har skutt og drept to menn utenfor en bygning i Garland, Texas, der karikaturtegninger av profeten Muhammed ble utstilt søndag kveld.
0Shares

TV-kanalen NBC får opplyst fra politiet at mennene ble drept etter at de først hadde skutt mot politiet og såret en sikkerhetsvakt utenfor arrangementet. 

Ifølge politiet kom de to mennene kjørende i en bil og skjøt sikkerhetsvakten, som nå behandles på sykehus. Politiet mistenker at mennene hadde sprengstoffer på seg, og bruker nå en bomberobot for å undersøke både mennenes og andre biler i området.

– Våre tjenestemenn kommer til å undersøke denne kriminelle hendelsen grundig, kommenterte Texas-guvernør Greg Abbott i en uttalelse, ifølge NBC.

Omstridt arrangør
Avisen Dallas Morning News beskriver arrangementet i Curtis Culwell Center i Garland som et anti-islamsk arrangement. Blant annet skal det ha inneholdt en tegnekonkurranse kalt “tegn profeten”, med en førstepremie på 10.000 dollar (76.000 kroner). En av hovedtalerne under arrangementet var også den høyrepopulistiske nederlandske politikeren Geert Wilders.

Arrangøren av den kontroversielle tegnekonkurransen er American Freedom Defense Initiative (AFDI), som ledes av den kjente om omstridte islamkritikeren Pamela Geller, som i sin tid også var med på å starte organisasjonen Stop Islamization of America (SIOA) i 2010.

Flere islamske organisasjoner har også kritisert arrangementet, samtidig som man fordømt voldsepisoden.

– Vi står sammen ved våre medborgere, og uttrykker sjokk og forferdelse etter dagens skyteepisode. Som menighet fordømmer vi slike voldshandlinger og finner dette helt uforsvarlig, uttalte lederen for Ahmadiyya Muslim Youth Association i USA, Bilal Rana, til NBC.