Norges ambassadør i Pakistan omkommet

Nye sikkerhetsregler i UD har ført til at flere ansatte som innledet kjærlighetsforhold til personer fra land som Norge ikke har sikkerhetssamarbeid med har ført til lavere sikkerhetsklarering.
Foto: Greggery Peccary
Pakistanske myndigheter har informert om at Norges ambassadør til Pakistan, Leif Holger Larsen, er omkommet i en helikopterstyrt i landet, melder Utenriksdepartementet i en pressemelding.
0Shares

– Vi har i dag motatt med stor sorg beskjeden om at ambassadør Leif Holger Larsen er omkommet i Pakistan. Våre tanker går til hans nærmeste familie og pårørende, sier utenriksminister Børge Brende til regjeringen.no.

– Holger Larsen var en av våre beste og mest erfarne diplomater. Han var en godt likt og høyt respektert kollega. Hans venner og kolleger i Utenriksdepartementet og rundt omkring på våre utenriksstasjoner er dag i sorg, legger Brende til.

Var på organisert tur
Larsen var på en tur organisert av pakistanske myndigheter sammen med om lag 30 diplomater i området Gilgit-Baltistan som ligger nord i landet.

– Etter hva vi har fått opplyst, var det flere drepte og skadde. Vi kondolerer deres familier og pårørende, sier Brende.

Leif Holger Larsen har jobbet i utenrikstjenesten siden 1984, og var spesialutsending for Pakistan og Afghanistan før han tiltrådte som ambassadør i Pakistan i september 2014. Han etterlater seg ektefelle og en sønn.