Stenger barnehage grunnet nærhet til mottak

 
Foto: Skjermdump/GoogleMaps
Foreldre med barn i Hove barnehage i Arendal kommune er bekymret for sine barn på grunn av den nære beliggenheten til et transittmottak. Ledelsen har derfor valgt å stenge barnehagen.
0Shares

Fredag arrangerte Hove barnehage (bildefaksimilet) et hastemøte mellom ansatte og foreldre som hadde uttrykt bekymring for transittmottaket ved siden av barnehagen opplyser Agderposten.

Flere foreldre hadde tatt ut sine barn i forkant av møtet og ville ha en forklaring på hvorfor det har vært så dårlig kommunikasjon mellom kommunen og barnehagen angående tranisttmottaket. Kristian Gundersen som er far ved barnehagen er frustrert over mangelen på informasjon. Han legger også til at dette handler om trygghet for barna i barnehagen, og ikke rasisme.

– Som foreldre skal vi vite at bare de som skal være med barna våre er det, ikke masse fremmede. Det spiller ingen rolle hvem det er. Det handler ikke om rasisme, men mer om at det er mennesker innom barnehageområdet som vi ikke vet noen ting om. Heller ikke noe om hvilke psykisk tilstand de er i, sier Gundersen.

Frykt
Foreldre og ansatte ved barnehagen har også reagert på en slåsskamp mellom to flyktninger som skjedde utenfor barnehagen. Leder for transittmottaket på Hove, Trond Erik Bognø, forteller til Agderposten at dette er overdrevet frykt.

– Vi hadde en liten hendelse på fredag der en ung mann var litt utagerende og en annen beboer forsøkte å roe ham ned før vaktene våre kom. Jeg kaller det ikke en hendelse om en eller flere asylsøkere forviller seg innenfor gjerdet til barnehagen.