Japan tok imot elleve av 5000

Hjelper med økonomiske bidrag, men vil ikke ha flyktninger til Japan: Statsminister Shinzo Abes regjering har kun latt 60 syriske krigsflyktninger komme til Japan.
Foto: Day Donaldson
Til tross for at Japans statsminister lovte 810 millioner dollar til å hjelpe flyktninger, tok landet imot kun 11 av 5000 asylsøkere.
Xueqi Pang
Latest posts by Xueqi Pang (see all)

Japans statsminister Shinzo Abe, erklærer at Japan ikke vil ta imot flyktninger som er rammet av krig i Syria og Irak, melder BBC

Av de 5000 flyktningene som har søkt asyl i Japan i 2014, har kun elleve av disse fått søknaden sin innvilget.

I en tale til FNs generalforsamling, sa statsministeren at Japan vil uansett bidra med 750 millioner dollar til fredsbyggende arbeid i Afrika og Midt-Østen.

Ifølge The Guradian, skal det være omtrent 60 syriske flyktninger i Japan i dag. Det skal også ha kommet inn rundt 1740 flere søknander i 2014 enn året før.

– En så lav innvilgelsesprosent er skammelig, sier den japanske innvandringsadvokaten Shogo Watanabe til avisen.

Samtidig er Japan den nest største giveren til FNs høykommissær for flyktninger etter USA, med bidrag på totalt 181,6 millioner dollar ifjor.

Asia tar ikke imot flyktninger
Heller ikke andre land i det fjerne Østen tar imot flyktninger, blant annet velstående asiatiske land som Sør-Korea og Singapore, skriver The Telegraph.

Russland ønsker heller ikke å ta imot flere syriske flyktninger. Kremls pressetalsmann Dmitry Peskov, bekrefter at flyktninger fra Midt-Østen har prøvd å krysse russisk territorium, med mål om å nå EU ved å krysse grensen til Norge.