Fem svenske asylmottak i brann på en drøy uke

I et lite tettsted ved navnet Perstorp, i Sverige ble et planlagt asylmottak påtent, mistenker politiet.
Foto: David Hall (Flickr)
Et planlagt asylmottak sto i brann natt til torsdag. Politiet mistenker at det ble påtent.
0Shares
Latest posts by Xueqi Pang (see all)

For femte gang på en drøy uke blir et asylmottak brent eller planlagt brent i Sverige. Politiet mistenker at denne brannen og flere av de tidligere brannene skal ha blitt påtent, melder NRK.

Den siste hendelsen skal ha funnet sted i Perstorp, sør i Sverige, i et tidligere aldershjem. Avisen Aftonbladet skriver at to vinduer ble slått inn og at det brant i et rom rundt klokken 02:40 natt til torsdag. Brannvesenet fikk slokket brannen før hele bygget ble brent ned. Mottaket var heller ikke bebodd.

De fire andre brannene på en litt over en uke skjedde mellom 13. pg 20. oktober. Men alt i alt har brann eller brannfarlige situasjoner rammet hele 15 forskjelige asylmottak i Sverige i år.

– Nedrig handling
Om kort tid skal Umeå kommune åpne to nye mottak på hemmelige steder for å unngå nye ildspåsettelser. Det svenske Migrationsverket tviler imidlertid på om dette er en god løsning, skriver VG.

– Det å brenne ned oppholdssteder for personer som søker beskyttelse, er dessverre noe vi har sett i Sverige, og som jeg håper vi ikke kommer til å få se i Norge. Dette er en nedrig handling, sier justisministeren til NTB.