Clinton: – Jeg vil forsvare lovlydige papirløse

Tidligere presidentkandidat i USA, Hillary Clinton, sier Europa må ha strengere innvandringspolitikk for å demme opp for høyrepopulismen.
Foto: Wikimedia Commons
– Jeg vil gå lenger enn Obama i å forsvare lovlydige papirløse innvandrere, sa presidentkanidat Hillary Clinton på et partimøte hun arrangerte nylig.

Partimøtet, som foregikk i delstaten Iowa, var kommet i stand for å samle inn penger til Hilliary Clintons kampanje (en såkalt fundraiser). 

Under sin tale lovte hun til applaus fra de fremmøtte at hun vil støtte det president Obama har gjort for DREAMerne (etter et lovforslag med forkortelsen DREAM, som skal gjøre det mulig for papirløse å få opphold, red.anm) og bruke sin makt som president for å hindre deportering hvis hun blir valgt. Det melder nettstedet realclearpolitics.com

– Jeg har sagt at hvis vi ikke får til den omfattende innvandringsreformen vi trenger, med en reelt farbar vei til statsborgerskap (…) da vil jeg gå så langt jeg kan, til og med lenger enn president Obama for å sørge for at lovlydige, skikkelige, hardtarbeidende folk i dette landet ikke rives vekk fra sine familier, sa hun.