– Steng Grimhøj-moskeen

Ny kontrovers: Imamen ved den fundamentalistiske Grimhøj-moskéen har sjokkert Danmark med en koranundervisning, hvor han prekte steining og henrettelse av folk som begikk utukt.
Foto: Skjermdump/GoogleStreetView
Sjokkuttalelsene fra imam Abu Bilal ved Grimhøjmoskéen skaper sterke reaksjoner i Danmark. Nå krever flere politikere at moskéen stenges.
0Shares

Flere politikere går nå inn for å stenge den fundamentalistiske moskéen etter at dansk TV2 nylig, med skjult kamera, klarte å avslørte uttalelser fra imam Abu Bilal som har skapt avsky i det danske politiske etablissementet.

TV-kanalen opplyser at de skjulte opptakene er en del av den kommende dokumentarserien Moskeerne bag sløret, skriver VGNett.

Oppfordret til steining
Opptakene viser imamen mens han underviser kvinner om islams straff for utroskap. I videoen kan man se at Bilal snakker for en gruppe kvinner og barn, hvor han forteller at utroskap skal straffes med pisking eller steining. Uttalelsene ble registert i forbindelse med en koranundervisning.

– Hvis en ekteskapsbryter, enten mann eller kvinne, bedriver hor, så er deres blod haram, og de skal drepes ved steining. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag, forklarer Abu Bilal ifølge opptakene.

– Får lyst til å jevne moskeen med jorden
Uttalelsene har skapt enormt oppstyr. Sosialdemokratene kaller undervisningen for “en trussel mot demokratiske verdier”, mens Enhedlistens folketingsmedlem Pelle Dragsted kaller hele saken for “sinnsyk”.

Hardest ut mot Grimshøjmoskéen og Abu Bilal er den danske integreringsministeren Ingrid Støjberg, som uttalte til Kristeligt Dagblad at hun “får lyst til å jevne moskeen med jorden”.

 
Foto : Henrik Bjerregrav

– Jeg tenker det er fullstendig uhørt, at det finnes mennesker her i Danmark som preker slike ting. Han (imam Abu Bilal) hører heller ikke til i Danmark. Men det finnes jo regler for, hvor langt man kan gå.

Tonen fra Naser Khader, integreringstalsmann for De Konservative, er også ubønnhørlig. Han viser blant annet til at 30 ungdommer tilknyttet moskéen har reist til Syria som fremmedkrigere.

– Grimhøjmoskéen er en salafistisk moské, noe som betyr at de er ideologisk i familie med Al-Qaeda og IS. De går inn for kalifat og innføring av sharialover, og derfor er det på tide at vi stenger denne. Vi skal gjøre dette i overensstemmelse med vårt grunnlov, så vi skal undersøke hvordan vi kan gjennomføre denne stengningen, sier han til nyhetsbyrået Ritzau.

Foto: Arkiv.
Foto : flickr.com/Mikkel Jørgensen

Uproblematisk å undervise om steining
Grimhøjmoskéen har tidligere skapt sterk kontrovers med støtte til terrorgruppen IS og opprettelsen av en islamsk stat i Danmark.

Sommeren 2014 holdt også Abu Bilal en preken hvor han uttalte at “jøder måtte drepes, en og en” i en moské i Berlin.

Formannen for Grimhøjmoskéen avviser på sin side at det er problematisk i å undervise i piskeslag og stening. Han kaller også en eventuell stengning for en “innblanding i og en krenkelse av religionsfriheten”.

– Når man sier til oss at vi ikke må undervise i det ene eller andre, så er dette helt klart krenkende, sier formann ved moskéen, Oussama El-Saadi, til Kristeligt Dagblad.