Islamsk Råd fordømmer skyting mot moské i Toronto

Islamsk Råd uttrykker bekymring over anti-muslimsk hatvold i Canada.
Foto: Utrop
Flere canadiske medier melder at fem personer ble skadet etter skyting utenfor en moské i Toronto lørdag kveld. Motivet for skytingen er fortsatt uklart.
518Shares

Facebook uttrykker Islamsk Råd bekymring over det kan som virke som et anti-muslimsk terrorangrep i Canada.

Videre viser rådet også til en episode forrige måned hvor personer ble angrepet av pepperspray av en mann med øks i en moske.

Islamsk Råd presiserer i innlegget at det bør oppleves trygt å gå til gudshus, inkludert moskeer.

–  I denne konteksten er den rasistiske hatorganisasjonen SIANs gjentatte koranbrenninger utenfor norske moskeer forstemmende. Koranbrenningen kan ikke sees som en isolert ytring, men må forstås i lys av hvem som formidler ytringen og med hvilken intensjon. SIAN er tydelig på at deres mål er å etnisk rense Norge for personer med muslimsk bakgrunn. Norske muslimer burde få gå til gudshus for tilbedelse uten å risikere å bli utsatt for slik psykisk vold, skriver Islamsk Råd.

Interesseorganisasjonen henviser også til terrorangrepet 10. august 2019 da Manshaus løsnet skudd mot den sunniislamske barelvi-moskeen Al-Noor Islamic Centre i Ringeriksveien 202 i Skui i Bærum kommune.

– Vi er bekymret for at hatefulle markeringer – hvor muslimer defineres som uønskede og mindreverdige samfunnsborgere – normaliserer islamofobi i samfunnet. Vi er en del av Norge, har like mye krav på beskyttelse fra hets og trakassering, og i ytterste konsekvens fysisk vold, som alle andre, skriver Islamsk Råd.