Hijabkledd kvinne tok selfie med høyreekstreme

Gjennom mobiltelefonen og en spilleapp skal man lære seg norsk, er hovedtanken til gründerne bak Sounds Good

Belkhiri, som er født i Brussel av nord-afrikanske foreldre, har blitt en viral-hit på sosiale medier etter hun likegodt gatecrashet en demonstrasjon i regi av det høyreekstreme og anti-islamske partiet Vlaams Belang. 

Ifølge BBC tok 22-åringen, både kamera og saken i egne hender, og begynte å ta selfies sammen med de anti-muslimske demonstrantene, midt blant plakater med teksten “Stopp islam”, “Ingen hodetøkler” og “Ingen flere moskéer”.

Slik så det ut da Belkhiri gikk inn i demoen og tok bilder av seg selv med mobilen. Selfiene ble raskt spredt utover sosiale medier, som Twitter og Facebook.
Foto : Skjermdump/Twitter

– Handler om å kunne leve sammen
Uitfra bildene å dømme var det flere som så ut til å bli overrasket over Belkhiris reaksjon. Til BBC fortalte Belkhiri hvorfor hun tok selfiene:

– Først og fremst gjorde jeg dette for å vise at ting ikke trenger alltid å være som man tror de skal være. At det skal gå an å leve sammen.

Via sin Twitter-profil forklarer Belkhiri at hun “respekterer alle religioner og mennesker”. Videre nekter hun imidlertid for at dette var del av en planlagt protest:

– Jeg hadde ikke planer om medieoppmerksomhet. For min del handlet dette om å dele et fredelig budskap, forklarte hun videre til BBC.

Innovativ aksjonisme?
Belkhiris reaksjon har skapt likes og debatt på sosiale medier, i likhet med det nå episke fotografiet som ble tatt av den fleretniske svenske kvinnen Tess Asplund.

Begge har blitt virale fenomener ute på nettet, selv om Asplund tok aktivt til motmæle og stilte seg opp med knyttet neve foran en ny-nazistisk demonstrasjon i Borlänge tidigere i år.

Hva tenker du som leser? Er sliker former for innovativ aksjonisme veien å gå i møte med ytterliggående politiske aktører? Si gjerne din mening på kommentarfeltet.