Kaller EM-uttaket rasistisk

Får ikke spille på hjemmebane: Karim Benezema, her fotografert under EM-sluttspillet i 2012, er utelatt fra den franske EM-troppen som følge av en utpressingsskandale.
Foto: football.ua
Real Madrid-stjernen Karim Benzema er vraket fra Frankrikes EM-tropp på grunn av en utpressingsskandale. Selv skylder han på rasisme.  
Claudio Castello
Latest posts by Claudio Castello (see all)

Landslagssjef Didier Deschamps har besluttet i samråd med den franske fotballpresidenten Noël Le Graët, å utelate Benzema fra EM-troppen etter at han ble tiltalt for sextape-utpressing av landslagskamerat Mathieu Valbuena, melder VGNett.

Real Madrid-stjernen, som vant Champions League i helgen, mener vrakingen handler om noe helt annet.

– Deschamps bukker under for presset fra rasismen i Frankrike, sier Benzema i et intervju med den spanske sportsavisen Marca.

Videre legger han til:

– Man må vite at det høyreekstreme partiet i Frankrike kom til andre runde i siste valg. Men jeg vet ikke om dette er en egen beslutning av Deschamps, for jeg har alltid hatt et godt forhold til ham og fotballpresidenten. Jeg har hatt et godt forhold til alle, sier stjernespissen.

– Uakseptabelt
Saken går tilbake til oktober i fjor, etter at tre menn som skal ha vært i besittelse av en intim video av Valbuena ble pågrepet. Benzema, som er tiltalt for medvirkning i utpressing, skal ha fungert som mellomledd i utpressingen og skal ha prøvd å overtale Valbuena til å betale utpresserne penger under en landslagssamling i fjor.

Benzemas uttalelser har skapt sterke reaksjoner i Frankrike. Blant annet fordømmer Frankrikes idrettsministeren Thierry Braillard rasisme-anklagene.

– Uttalelssene er uberettigede og uakseptable. Jeg gir min fulle støtte til det franske fotballforbundet og Didier Deschamps, skriver Braillard på Twitter.