Nytt terrorangrep i Frankrike

 

Klokken 22.30 torsdag kveld kjørte en lastebil kjørte inn i den store folkemengden som var samlet for å se fyrverkeriet i forbindelse med Frankrikes nasjonaldag på Promenade des Anglais i Nice.

Like etter klokka ett natt til fredag bekrefter en fransk politikilde at 73 personer er drept i det som antas å være et terrorangrep, og hvor flere hundre skal være skadd, melder Nettavisen.

Ifølge tv-kanalen France24 skal opptil 73 personer være drept, og over 100 skadet som følge av angrepet.

Lokal mann med tunisisk bakgrunn
Nice-terroristen, som brutalt tok livet av minst 84 menneske seint torsdag kveld, er identifisert som den 31 år gamle småbarnsfaren Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, bosatt i Frankrike med tunisisk statsborgerskap, melder NRK. 

Bouhlel er en kjenning fra politiet fra tidligere, men han har aldri vært mistenkt for å være ytterliggåande islamist. 31-åringen har fra tidligere vært involvert i saker med narkotika- og vinningskriminalitet.

Flere naboar sier til nyhetsbyrået AFP at mannen var en einstøing, og at han heller ikke var noe særlig religiøs. En av naboane sier at han ikke gikk i moskeen, og at han heller ikke bad regelmessig eller fastet under den muslimske høytiden ramadan.

Fant granater og skytevåpen
Ifølge Sky News skal det ikke være tvil om at lastebilen kjørte inn i folkemengden med vilje. Sjåføren av lastebilen er skutt og drept av politiet, ifølge den franske avisa Le Figaro, som også kunne melde i 01.15-tiden at det er funnet granater og skytevåpen i lastebilen.

Etter angrepet kom det meldinger om en angivelig gisselsituasjon inne på en restaurant i området, noe som imidertid avvises av franske myndigheter.

Saken er oppdatert