Ønsker å endre synet på det muslimske sløret

Iman Aldebe er aktiv på Instagram

Iman Aldebe (31) er en fremgangsrik motedesigner. Kolleksjonene hennes selges i merkevarebutikker  i kjente storbyer  som New York, Paris så vel som Dubai. Hun er datter av Mahmoud Jamil Aldebe, en kjent svensk muslim, som blant annet har vært talsperson for trosamfunnet Sveriges muslimska förbund. Karrieren startet hun noen år etter gymnaset, men allerede i 16 års alderen ønsket Iman Aldebe å endre synet på det muslimske sløret.

Provoserer med  politi-hijab
I dag har hun laget en hijab som er en del av den offisielle politiuniformen. Ved siden av å ha designet slør til bruk i militæret, og for rednings- og  helsepersonell, har hun også stelt i stand motevisninger der kvinner bærer tradiosjonelt mannlige imam- klær.

Fra det øyeblikk hun bestemte seg for å reformere muslimsk mote fikk Iman Aldebe motstand. Hun ble kritisert fra begge hold. Fra sine trosfeller for at hun har gått fram litt for fort og fra andre for at hun ville” få svenker til å konvertere”.

Skjold mot hat
Men den kraftige motstanden og kritikken har ikke stoppet 31-åringen. Hun har stått på sitt og til Expressen sier hun “sløret symboliserte en skjold mot kritikken og hatet.”