Knytter Tyrkia til islamistgrupper

Tyske innenriksmyndigheter har laget et dokument som hevder Tyrkia er blitt "et plattformland for islamister".
Foto: Matti Blume
Tyske myndigheter mener "islamiseringen" av Tyrkias innen- og utenrikspolitikk har gjort landet til et knutepunkt for islamistgrupper.
0Shares

Opplysningene skal komme fram i et konfidensielt dokument den tyske rikskringkasteren ARD har fått tilgang til, melder NRK.

– Som et resultat av den økende islamiseringen av Ankaras innen- og utenrikspolitikk siden 2011, har Tyrkia blitt en sentral plattform for virksomheten til islamistgrupper i Midtøsten, står det i dokumentet som er utarbeidet av Tysklands innenriksdepartement.

Dokumentet er basert på informasjon innhentet av den tyske etterretningstjenesten BND, og kommer som svar på en henvendelse fra opposisjonspartiet Die Linke.

– De mange uttrykkene for solidaritet og støtteerklæringer til det muslimske brorskap i Egypt, Hamas og væpnede opposisjonsgrupper i Syria fra Tyrkias regjeringsparti og president Recep Tayyip Erdogan, understreker deres ideologiske tilhørighet, heter det i svaret fra departementet.

Det er første gang tyske myndigheter kobler Erdogans regjering til militante islamistgrupper som Hamas, som ansees som en terrororganisasjon av EU, Israel og USA.