– IS har brukt barn i terror

 
Foto: Skjermdump/YouTube/France24
Ifølge tyrkiske myndigheter har ekstremistnettverket brukt barn for å begå terror.
0Shares

Lørdag kveld tok en bombe livet av minst 51 mennesker under et bryllup i byen Gaziantep. Bak eksplosjonen sto, ifølge president Recep Tayyip Erdogan, et barn utsendt av IS.

– Han var mellom 12 og 14 år gammel, sa Erdogan, ifølge New York Times.

Så langt har ingen påtatt seg skylden for angrepet, som skjedde i byen Gaziantep seint lørdag kveld. Eksplosjonen skal ha skjedd i nabolaget Akdere i Gaziantep. Byen ligger nær grensa til Syria, kun 95 kilometer fra den krigsherjede storbyen Aleppo.

Hvis uttalelsen hans stemmer, så er det langt ifra første gang barn har blitt brukt av terrororganisasjonen, skriver Dagbladet

Ifølge Associated Press så står jenter i fare for å bli solgt som sexslaver, mens gutter blir aktivt vervet av terrorgruppen.

Vanlig hos IS og Boko Haram
Nyhetsbyrået skriver at flere mindreårige også har vært med på henrettelsesvideoene til IS, og at jihadistene har en egen divisjon med barnesoldater.

Også i Nigeria har terrornettverket Boko Haram har aktivt rekruttert barn både som soldater og selvmordsbombere. Hvert femte av organisasjonens 44 selvmordsangrep i 2015 ble utført av barn, skriver BBC som refererer til en FN-rapport fra april.