Slutter seg til Carl I. Hagens Putin-støtte

 
Foto: flickr.com
Sentrale Frp-politikere tviler på at Russland står bak USA-hackingen og vil alliere seg med Vladimir Putin mot islamisme, skriver nettstedet Minerva.
0Shares

– Vi får en tryggere verden hvis Putin og Trump gjør felles front mot vår tids største trussel, nemlig islamistene, sier Ulf Leirstein (Frp).

Leirstein sitter på Stortinget for Frp fra Østfold, er medlem i Justiskomiteen, parlamentarisk nestleder for Frp og var den eneste Frp-eren på Stortinget som i forkant av USA-valget støttet Donald Trumps presidentkandidatur.

Leirstein er langt på vei enig med Carl I. Hagen, som på Facebook forrige uke kritiserte USAs president Barack Obamas utvisning av 35 russiske diplomater og ga støtte til Putin og Trumps linje framfor Obamas. 

Tidligere FrP-formann Carl I. Hagen, mener Russland er ikke innblandet i USA-hackingen.
Foto : Pressebilder

Obamas aksjon kom som et tilsvar på at russerne hadde på et eller annet vis vært innblandet i hackingen av Det demokratiske partiet under fjorårets valgkamp i USA.

“Utvisningen av diplomatene var uansvarlig og satte norske interesser i fare”, skrev Hagen, som står på fjerdeplass på Oslo Frps liste til stortingsvalget i høst.

Vil ha minst mulig spenning
Leirstein begrunner støtten til Trump med at han vil ha en verden med minst mulig spenning.

Ulf Leirstein støtter Hagens vennligsinnede linje til Russland og Vladimir Putin. Han mener vi komme oss videre fra sanksjoner og danne en felles front med russerne mot islamismen.
Foto : Frp.no

– Norge har en lang grense til Russland, så vi har mer enn noen andre en interesse i et godt forhold til landet. Jeg støtter ikke Russlands fremferd på Krim, men Europa og USA bør komme seg videre i stedet for å forsøke å ødelegge den russiske økonomien, sier Leirstein.

Peter N. Myhre, som satt i Utenriks- og forsvarskomiteen for Frp i forrige stortingsperiode og i denne perioden er andre vara til Stortinget fra Oslo, gir også støtte til Carl I. Hagen.

– Jeg har sans for Hagens ønske om en normalisering av forholdet til Russland, slik som vi har bedt om og nå fått til overfor Kina, sier Myhre.