Kan få livstid for kjønnslemlestelse

 
Foto: Skjermdump/YouTube
Jumana Nagarwala, en Michigan-basert lege, kan bli dømt til livstidsfengsel etter å ha blitt tiltalt for kjønnslemlestelse av jenter.

Nagarwala (bildefaksimilen) er nå under arrest sammen med to andre leger, Fakhruddin Attar (53), og hans kone Farida Attar (50). Samtlige har inntil nå jobbet i den muslimske legeklinikken Burhani Medical Clinic i tettstedet Livonia, noen mil vest for Detroit. Alle tre tilhører også samme muslimske religiøse fellesskap, en islamsk sekt med opprinnelse i India.

Ifølge FOX News er Nagarwalas siktelse den første som er tatt ut i henhold til føderal lov, etter at USA forbød kjønnslemlestelse av kvinner i 1996.

FBI koblet inn
Ifølge aktoratet skal FBI ha blitt koblet inn i saken i februar, etter at de første anklagene mot klinikken kom frem i lyset.

Aktoratet mener å kunne fremlegge bevis på at unge jenter i alderen 8-12 skal ha blitt utsatt for “inngående inngrep”, på bakgrunn av blant annet to jenters vitnemål:

En jente sa at hun, søsteren og foreldrene hadde gått til legekontoret grunnet “magesmerter” og legen måtte “få bakteriene ut”. Den andre jenta ga uttrykk for at hun “knapt kunne gå” og for at hun “følte smerter helt ned til anklene”.

Kan få livstid
Nagarwala er nå anklaget for å utføre lemlestelsen med hjelp fra Attar-paret. Tiltalen hennes lyder på kvinnelig kjønnslemlestelse, konspirasjon og løgn overfor føderale myndigheter, og transport med formål om å gjennomføre en “ulovlig seksuell aktivitet”. Blir hun funnet skyldig kan hun få livsvarig fengsel.

– Vi vil aldri støtte eller godkjenne denne praksisen. Vi har nå suspendert denne legen på ubestemt tid, kommenterer en talsperson for Henry Ford Health System, som er legeklinikkens offisielle arbeidsgiver.