Ville begå terror under falsk asylsøkeridentitet

Flyktningestrømmen vil ha positive effekter for AS Norge, hevder Statistisk sentralbyrå (SSB). Bildet viser syriske flyktninger på vei til Tyskland gjennom Ungarn og Østerrike
Foto: Mstyslav Chernov / Wikimedia Commons
En 28-årig tysk offiser greide å registrere seg som asylsøker fra Syria. Hensikten videre var å utføre et terrorattentat under denne identiteten, noe som ville gi flyktninger skylden.
0Shares

Saken om 28-åringen, som er løytnant i den tyske hæren, og holder til i kasernebasen Illkirch i Frankrike, har skapt en enorm skandale for det tyske forsvaret, Bundeswehr.

Avsløringen av det angivelige komplottet begynte å rulle midt i februar, da politiet på flyplassen i Wien fant en pistol gjemt på herretoalettet, skriver Dagbladet.

Løytnanten ble anholdt da han dagen etterpå kom for å hente våpenet, og ble satt fri etter at hans personalia var registrert. Men da østerrikske myndigheter sendte rapport til tysk politi, begynte varsellampene å blinke, for fingeravtrykkene befant seg allerede i systemet. Fingeravtrykkene var nemlig registert på en mann som mot slutten av 2015 ble registrert i Tyskland som syrisk flyktning.

Tilfellet “David Benjamin”
Under den falske identiteten “David Benjamin” fikk 28-åringen ivilget tidsbegrenset asyl, plass på et senter og utbetaling av økonomisk støtte. Hensikten med å la seg registrere på denne måten, skal ha vært å etablere grunnlaget for en terrorhandling som man kunne gi flyktninger skylden for. 

Ulike sikkerhetstjenester og politiet gransker nå om det kan være snakk om et organisert nazi-nettverk innenfor det tyske forsvaret.

– Vi kan forestille oss hva komplottet gikk ut på. Hensikten var å skyte inn i en menneskemengde og etterlate et våpen med fingeravtrykk fra en som allerede var registrert i landet som flyktning, men som ville være umulig å oppspore.

Det uttalte forsvarsminister Ursula van der Leyen søndag kveld under debattprogrammet «Anne Will» på tysk TV1 (ARD):

Hovedmannen i saken avviser all skyld, og nekter å forklare seg for politiets etterforskere.