Gir Demokratene det glatte lag

 
Foto: Fotokollasje
Islamkritikerne Asra Nomani og Ayaan Hirsi Ali vitnet nylig foran det amerikanske senatet, der de følte seg ignorert av kvinnelige demokratiske politikere.

Senatet i USA holdt 14. juni en høring for å diskutere metodene, taktikkene og teknikkene bak voldelig ekstremisme. Fire vitner, to kvinner og to menn, var kalt inn for å dele informasjon med senatorene i sikkerhetskomiteen.

I en kronikk i The Huffington Post og i sosiale medier ble det imidlertid påpekt at de to kvinnelige vitnene ble tilsynelatende ignorert av de kvinnelige demokratene i komiteen.

– Jeg kikket på hver eneste av dem. Det var ikke bare det at de ikke snakket til oss, de så oss ikke engang i øynene, forteller Asra Q. Nomani til Nettavisen.

Svikter kvinnene
I en kronikk i The New York Times skriver Nomani og det andre kvinnelige vitnet, Ayaan Hirsi Ali, at kvinner på venstresiden svikter kvinner som lider under islamistisk kjønnsdiskriminering.

«Når det gjelder lønnsforskjeller, tilgang til abort og diskriminering på arbeidsplassen, har de mye å si. Men vi venter fremdeles på en demonstrasjon mot æresdrap, barnebryllup, polygami, sexslaveri eller kvinnelig kjønnslemlestelse,» skriver Nomani og Hirsi Ali.

Oppgitthet
Begge sitter igjen med oppgitthet over at holdningene til motstand mot voldelig Jihad, sexslaveri, kjønnslemlestelse eller barneekteskap behandles som spørsmål om man befinner seg på høyre- eller venstresiden politisk.

– Vi endte opp med å skrive kronikken fordi vi ønsker at kvinner skal være støttende. Hvis ikke de anerkjenner problemene, hvem skal vi da stole på? Deres stillhet og politiske korrekthet er usunn, sier Nomani til Nettavisen.