Europaråd-politikere ber norske kolleger skjerpe retorikken

 
Foto: Kjetil Ree
– Vi må se på migrasjon som noe positivt. Det har vi ikke vært flinke nok til, sier Stortingets representant i Europarådets parlamentarikerforsamling, Kristin Ørmen Johnsen (bildet).   
0Shares

Utspillet kom under Europarådets parlamentarikerforsamling sin sommersesjon i Strasbourg tidligere i sommer, ifølge ABCNyheter.

Under forsamlingen debatterte man Europas håndtering av den store strømmen av migranter og flyktninger til Europa.

I etterkant av debatten ble PACE enige om å sende ut et signal hvor de ber om en slutt på «negativ retorikk» i migrasjonsdebatten. 

«Ubegrunnet frykt om migranter har gjort det mulig for noen politikere og medier å presentere et forvrengt bilde av migrasjon som en trussel», heter det i en uttalelse fra PACE.

Fokuser på det positive
Stortingspolitiker Kristin Ørmen Johnsen (H), som er en av fem i Stortingets delegasjon til PACE, mener norske politikere må ta til seg rapporten og endre retorikken sin. 

– Rapporten viser er at lovlig migrasjon og innvandring er en mulighet til å utvikle Europa. Vi må se på migrasjon som noe positivt. Det har vi ikke vært flinke nok til, sier Ørmen Johnsen til ABC Nyheter.

Høyre-politikeren mener vi må ta innover oss at Norge er helt avhengig av innvandring. 

– Innvandring har blitt et veldig negativt begrep, hvor det kobles med at velferdsordningene våre blir utnyttet, med parallellsamfunn og mer kriminalitet. Vi fokuserer altfor mye på problemene, sier Ørmen Johnsen