Skal stoppe migranter på vei til Europa

Forsvar Europas grenser: Slik fremstiller den høyreradikale organisasjonen identitærbevegelsen seg, som patrioter som "skal redde europeisk kultur fra masseinnvandring".
Foto: Skjermdump/defendeurope.net
Ungdomsbevegelsen Generasjon Identitet har samlet inn over 700.000 kroner for å stoppe innvandring til Europa. – Ekstremisme, sier representant for Leger Uten Grenser om aksjonsformen. 
0Shares

Organisasjonen planlegger å seile til kysten av Libya i løpet av juli. I Libya vil de overvåke og forstyrre humanitære organisasjoner som driver redningsarbeid blant migranter på vei over Middelhavet.

Generasjon Identitet har samlet inn over 700.000 kroner via crowdfunding på nettet, til planen de kaller «Defend Europe».

– Vi vil stoppe masseinnvandring. Det skaper problemer. Jeg er patriot, ikke ekstremist, sier sier 23 år gamle Lorenzo Fiato, leder av den italienske avdelingen av bevegelsen, til Aftenposten.

– Ren ekstremisme
Karine Nordstrand, president i Leger Uten Grenser, kaller motstanden mot redningsarbeid for ren ekstremisme å regne.

– Vi har vært utsatt for løgn og trusler tidligere. Men at de nå aktivt skal forsøke å forhindre oss i å redde liv til havs, ser vi som et forsøk på å ta fokus vekk fra det egentlige problemet: at folk dør på grunn av feilslått europeisk politikk, sier Nordstrand til Aftenposten.