– Stråmannsargumentasjon som går hjem i kommentarfeltene

 
Foto: Ole Bruseth/Venstre
– Mange innvandrerkvinner lever ikke frie liv i Norge. Men Listhaug gjør lite for å hjelpe dem, skriver Amanda Schei i en kommentar i Dagbladet
0Shares

Schei (bildet) er masterstudent i filosofi ved Universitetet i Bergen, skribent ved Minerva og leder i Norges Venstrekvinnelag.

I kommentaren sin skriver hun at innvandrings- og integreringsministeren vet å appellere til kjernevelgerne sine.

– Nå sist i Aftenposten kom hun med et spark mot det hun kaller «feministeliten» – som visstnok «overser innvandrerkvinnene og retter all sin oppmerksomhet mot gods, gull og pensjonspoeng». Dette har hun gjort før. «Hvorfor er innvandrerkvinners rettigheter ikke like viktig?» spør hun retorisk på sin Facebook-side med over 120 000 likerklikk. I ett eneste utspill klarer hun å appellere til kristne, de som er skeptiske til innvandrere og de som er skeptiske til feminister. 

– Skjer også hos majoriteten
Videre agrumenterer Schei for at undertrykkelse og sosial kontroll ikke bare skjer i innvandrermiljøene.

– Undertrykkelsen feminismen kjemper mot foregår både i vanlige norske hjem, i muslimske hjem og innenfor andre sterkt religiøse hjem, også kristne, som Listhaug liker å assosiere seg med. Noe av kjernen i feminismen er at den ikke gjør forskjell på folk, i sin kamp mot undertrykkelse og for frigjøring. Det har ikke noe å si om undertrykkeren er hvit eller svart, eller om undertrykkelsen skjer i Norge eller det store utland. Derfor faller Listhaugs påstand på sin egen urimelighet.