Tjener 2,6 millioner per flyktningbåt

Fylt til randen med ekstremister? HRS mistenker at de fleste som kommer som flyktninger fra Syria, har et ekstremistisk sinnelag. Bildet viser migranter ankommer Lampedusa.
Foto: Tommaso Della Longa/Italian Red Cross
Italienske myndigheter klarer ikke å håndtere båtflyktningene som krysser Middelhavet og har bedt andre EU-land ta ansvar. Samtidig tjener italiensk mafia millioner på å utnytte krisen. 
0Shares

Så langt i 2017 har Italia tatt imot 83.000 flyktninger og migranter som har krysset Middelhavet, noe som er en økning på 20 prosent i forhold til året før, melder ABCNyheter.

Samtidig utnytter italiensk mafia situasjonen og tjener flere millioner euro i måneden på flyktningene.

Samarbeider med egyptiske kriminelle
En rapport fra den norske ambassaden i Roma, viser hvordan italienske mafia har tjent flere millioner euro i måneden på samarbeid med egyptiske menneskesmuglere. 

Ifølge politiet var inntektene til italiensk mafia på 270.000 euro per flyktningbåt, kommer det frem i rapporten. Det utgjør om lag 2,6 millioner norske kroner per båt.

Rapporten ABC Nyheter har fått innsyn i er fra et møte mellom den norske ambassaden og anti-mafia politi, og datert 13. desember 2016.

Truet seg til “innkvarteringsmonopol”
Flere medlemmer av mafiagruppen Mafia Capitale ble i 2015 stilt på retten for å ha truet til seg, og gitt sentrale politikere og byråkrater konvolutter fulle av penger, for å få kontroll over innlosjeringen av migranter og asylsøkere. 

– Vi tjener mer på innvandrerne enn på narkotika, sa mafia-topp Salvatore Buzzi da politiet avlyttet han i 2013.