Tate konverterer til islam

Nettpersonligheten Andrew Tate kunngjør sin islam-konvertering.
Foto: Skjermdump/Gettr
Internettpersonligheten Andrew Tate, også kjent som "verdens mest bannlyste", kunngjør at han har konvertert til islam.

Ifølge Dagbladet skal Tates konvertering skal ha blitt kjent etter at et klipp av Tate i bønn i Dubai gikk viralt.

– Enhver kristen som tror på det gode og forstår den virkelige kampen mot ondskap må konvertere, skriver den kontroversielle influenseren i nettsamfunnet Gettr.

I et annet innlegg siterer Tate den islamske teologen Ibn al-Qayyim som levde på 12- og 1300-tallet.

Kontroversiell figur

Tate er en tidligere britisk kampsportutøver og internettpersonlighet, kjent for sine kontroversielle synspunkt på overgrep og seksuell trakassering. Flere har beskrevet hans holdninger til kvinner som farlige. Han er også kjent for å ha kommet med homofobe og rasistiske uttalelser.

Nettpersonligheten er blant annet utestengt fra Facebook, Instagram, TikTok og YouTube for å ha brutt med selskapenes retningslinjer mot hatefulle ytringer.

I vår rapporterte også The Daily Beast at Tates hus i Romania hadde blitt raidet av politiet i forbindelse med en etterforskning angående menneskehandel og voldtekt.

Ifølge Tate er han utestengt fordi han lever etter veldig tradisjonelle maskuline verdier.

– Jeg har et veldig tradisjonelt maskulint liv. Jeg har raske biler, et stort hus, mye penger og en vakker kjæreste, og de syntes dette var veldig, veldig truende, sa Tate i et intervju med Fox-programleder Tucker Carlson i august.

– Ledsager inn i mørkere miljøer

Sosiolog Linn Stalsberg har tidligere kalt Tate «kongen av giftige menn» i et leserinnlegg i Dagsavisen.

– Han ledsager sine følgere inn i mørkere miljøer. Det er slik algoritmene fungerer, de gir deg innhold med tilsvarende temaer, som sammenfaller med langt verre grupperinger og miljøer som truer demokratiet og troen på et demokratisk samfunn.

Flere islamske YouTubere har imidlertid tatt imot konverteringen med åpne armer, og vist til at islam “skal kunne føre deg til et bedre liv” og “at man ikke kan fordømme konvertitter basert på gamle feilsteg i livet”.