Langer ut mot norsk fotball-profil

 
Foto: Skjermdump/YouTube/TV København
Ståle Solbakken, trener for FC København, kommer med sterk kritikk av skandinavisk flyktningpolitikk i sin nye bok Løvehjerte. Kritikken får Kenneth Kristensen Berth, politiker i Dansk Folkeparti til å rase mot trenerprofilen.

I et krasst innlegg på Facebook kommer Berth (bildet) med følgende:

– Denne mannen har sitt på det tørre, og nå donerer han overskuddet fra boken til fedrelandets fordervelse – nemlig å gjøre livet bedre for såkalte enslige flyktningebarn. Han forderver ikke sitt eget fedreland, men Danmark, skriver han ifølge Berlingske Tidende.

Reaksjonen kommer etter at den norske treneren, med flere års bakgrunn i dansk fotball, og FC København kom med kritikk av asylpolitikken i de skandinaviske landene.

– Et inhumant menneskesyn har bredt seg i flere partier. Politikerne vender det blinde øye til problemene. Jeg forstår ikke at de kan, skriver han i forordet til boken slik det blir sitert i Ekstra Bladet.

– Solbakken bør holde seg helt utenfor dansk flyktningpolitikk, så kan han heller forherlige forholdene i Norge i stedet for. Det er der han er statsborger, skriver Berth, som er EU-leder i det danske partiet.

Vil gi salgsoverskudd til integrering
Solbakken har bestemt seg for å donere hele overskuddet fra boken til en aksjon som heter Fritidspuljen. Dette er et tiltak for å gi unge flyktninger muligheter til å delta i idrett, organisert av Dansk Flyktningehjælp.

– Jeg er litt forundret og skuffet over at det er vanskelig å komme til makten i Norge, Sverige og Danmark dersom man ikke fører en restriktiv innvandrerpolitikk, sier han til dansk TV 2.

Generalsekretæren i Dansk Flyktningehjælp er begeistret for støtten fra Solbakken.

– Disse flyktningfamiliene har ikke råd til kontingent, fotballstøvler og det de ellers trenger for å få barn med i foreningslivet. Derfor er fritidspuljen så viktig. I fjor måtte vi si nei til 700 unger, sier Christian Friis Bach, generalsekretær i Dansk Flyktningehjælp.