– Jeg har begått en feil

 
Foto: khader.dk
Naser Khader, politiker i Konservativ Folkeparti i Danmark erkjenner at en e-post han sendte til tre opposisjonsordførere om to kvinner i organisasjonen Exitcirkelen ”ikke får toppkarakter”, men akter ikke å be om unnskyldning.
0Shares

E-posten, som ble formulert i samarbeid med Martin Henriksen (Dansk Folkeparti) og Marcus Knuth (Venstre), hadde som formål å overbevise tre opposisjonsordførerne om å frata Exitcirkelen 680.000 kroner som de allerede hadde blitt tildelt, rapporterer Avisen DK.

I den lekkede mailen anklages imam og religionssosiolog Sherin Khankan (bildet), som er Nordens første kvinnelige imam, for å forsvare sharialovgivning og straff med piskeslag. Rådgiver og debattant Khatera Parwani blir på sin side anklaget for å forsvare islamistgruppen Hitzb ut-Tahrir.

Foto: Arkiv.
Foto : interfaithdialogue. flickr.

Etter at avsløringen av anklagene ble kjent, har det haglet rundt de tre politikerne, hvor de blant annet beskyldes for karaktermord i sitt forsøk på å frata kvinnene de tildelte midlene.

Feil fokus
Khader, Henriksen og Knuth erkjenner nå at e-posten hadde feil fokus. Førstnevnte vil samtidig ikke be om unnskyldning.

– Jeg erkjenner, at vi i alt for stor grad fokuserte på hva Khankan og Parwani har sagt tidligere. Det var en feil. Fokuset skulle ha vært på deres manglende ekspertise og kompetanser til at motta 680.000 skattefrie kroner, forteller Khader.

De konservatives politiske ordfører Mette Abildgaard har tidligere gjort det klart at Khaders uttalelser i saken ikke er representativt for partiets synspunkt. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommenterte saken fra samme standpunkt da han skrev ”ikke ok” på sin twitter konto, opplyser Avisen DK.

Exitcirkelen en organisasjon som hjelper kvinner utsatt for vold og sosial kontroll. De 680.000 kronene var øremerket ”æres relaterte konflikter”.

Sherin Khankan har på sin side gjort det klart at hun vil reise sak mot uttalelsene som hun opplever som ærekrenkende.