Spilte fotball uten hijab – nødt til å søke asyl

 
Foto: Skjermdump/Instagram
Shiva Amini (28) ble bannlyst fra det iranske futsal-landslaget etter en video hvor hun spiller uten hijab og med shorts.
0Shares

I mars la Amini ut et bilde på sin privat Instagram-konto (se bildefaksimilet). Hun var på ferie i Sveits og spilte på løkka sammen med flere menn, og spilte også uten hijab

Saken har skapt enorme reaksjoner i hjemlandet Iran, hvor fotballspilleren ble først nektet spill for det iranske futsallandslaget. 

Saken har eskalert, og Amini har nå søkt asyl i Sveits i frykt for å bli fengslet ved en eventuell retur til hjemlandet.

– Jeg kan ikke dra tilbake til Iran. Drar jeg tilbake, blir jeg arrestert på flyplassen og sendt rett i fengsel. Det har vært forskjellige reaksjoner fra de hjemme. Noen viser forståelse, andre takler det dårlig, forteller Shiva Amini i et intervju med det sveitsiske sportsbladet Blick.

Familien etterforskes
Familien til Amini skal også være under etterforskning av iranske myndigheter og bli forfulgt for å få frem informasjon om hvor fotballspilleren befinner seg.

28-åringen skal nå ha bodd to måneder på et sveitsisk asylmottak på hemmelig sted.

– Jeg håper at jeg kan få spille for et sveitsisk lag i fremtiden. Mitt største ønske nå er å se familien min igjen, avsluttet Shiva Amini til Blick.