- Una Pasovic vil inn på Stortinget - 12.10.2024
- Ny gateutstilling feirer det fargerike og mangfoldige Grønland - 12.10.2024
- Statsbudsjettet: Vil øke støtten til leselyst og flerspråklighet - 10.10.2024
Tyrkias statsleder Tayyip Erdogan sammenlikner hendelsen med Krystallnatten, mens store folkemengder demonstrerer i Istanbuls gater, ifølge TV 2.
– Jeg tenkte at etter markeringen mot Tyrkia, så var saken verdig. Det ble ikke som jeg hadde tenkt meg, sier Paludan til Expressen.
Rasmus Paludan er leder for det høyreekstreme og anti-islamske partiet Stram Kurs. Han angrer ikke noe på stuntet.
– Jeg gjorde det fordi jeg synes det var en viktig politisk sak. Så ble jeg lei meg fordi mange har truet med å drepe meg, sier dansken.
Flaggbrenning i Istanbul
Lørdag omtalte Sveriges utenriksminister Tobias Billström koranbrenningen som «forferdelig», og sier landets regjering ikke støtter islamofobiske provokasjoner. Samtidig påpekte han at ytringsfriheten står sterkt i Sverige.
– Sverige har en dyptgående definisjon av ytringsfrihet, men det betyr ikke at jeg eller regjering støtter de meningene som uttrykkes, sier Billström, sier han til Reuters.
Ifølge nyhetsbyrået AP har man holdt nye protester utenfor det svenske konsulatet i Istanbul og ambassaden i Ankara.
Ved Sveriges konsulat i Istanbul har tyrkere demonstrert både lørdag og søndag, blant annet ved å brenne svenske flagg og forsøke å ta seg inn i konsulatet.
Lørdagens demonstrasjoner har også vakt sterke følelser internasjonalt, ifølge Expressen.
Saudi-Arabias utenriksdepartement skriver på Twitter at de “på det sterkeste fordømmer svenske myndigheters valg om å la en ekstremist brenne en kopi av den hellige koranen foran den tyrkiske ambassaden i Stockholm”.