Gassama (22) blir fransk etter å ha reddet fireåring

 
Foto: Skjermdump/YouTube
En 22-åring fra Mali belønnes med fransk statsborgerskap og jobb som brannmann etter å ha reddet en fireåring som hang etter armene fra en balkong i Paris.

Mamadou Gassama, som nå har fått kallenavnet “Spiderman”, reddet en fire år gamle jenta henge fra en balkong i femte etasje på en boligblokk nord i Paris, melder Nettavisen.

Redningsaksjonen, som fant sted lørdag kveld, ble filmet, og sekvensen er sett millioner av ganger på Facebook og andre sosiale medier.

Videoen viser den 22 år gamle migranten mens han lynraskt klatrer oppover fasaden på boligblokken ved å heise seg opp fra balkong til balkong, før han når femte etasje og løfter den lille jenta i sikkerhet.

Mamadou Gassama i det han er i ferd med å redde en fire år gammel jente i en boligblokk i Paris. Redningsaksjonen ble filmet og lagt ut på sosiale medier.
Foto : Skjermdump/Facebook

Får jobb og fransk pass
Mandag ble 22-åringen invitert til Elyséepalasset i Paris av president Emmanuel Macron, som ønsket å takke den unge migranten personlig. Under besøket lovet Macron at han vil «få orden» på Gassamas innvandringsstatus. Han fikk også en medalje og diplom for heltemodig innsats, i tillegg til at presidenten tilbød ham jobb i brannvesenet.

– Jeg tenkte ikke på noe. Jeg klatret bare rett opp, sa den unge mannen, som var kledd i jeans og T-skjorte, under møtet med presidenten.