Fotballklubb vil sende rasistiske supportere til Auschwitz

Fotballklubben Chelsea vil sende supportere som kommer med rasistiske tilrop under kamper til holdningsendringskurs som blant annet omfatter turer til den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz.
Foto: Wikimedia Commons
Chelsea tar uvanlige grep for å hindre rasisme på tribunen. Klubben vil nå sende rasistiske supportere til den tidligere konsentrasjonsleiren Auschwitz.
0Shares

Ifølge The Guardian er det klubbeieren, styrtrike Roman Abramovitsj, som står for forslaget, hvor suppotere heller skal sendes på kurs istendefor å nektes å gå på kamp.

Høsten 2017 kritiserte klubben sine egne fans offentlig for anti-semitiske tilrop mot London-rivalen Tottenham under en ligakamp.

– Hvis man nekter folk å komme på kamp, endrer de ikke oppførselen sin. Men dette gir dem sjansen til å se hva de har gjort, og forhåpentligvis at de ønsker å oppføre seg bedre, sier styreleder i Chelsea, Bruce Buck, til The Guardian.

Nå har man en valgmulighet, fremhever styrelederen.

– Nå sier vi: “Du gjorde noe galt. Du har muligheten”. Vi kan enten kaste deg ut av klubben, eller du kan tilbringe litt tid med vår satsing på toleranse og mangfold, slik at du kan forstå hva du gjorde feil.

Ifølge BBC har allerede en gruppe på 150 personer vært nede og inspisert forholdene. Chelsea-supporternes stiftelse skal være for planen.