McDonald´s ble Årets samarbeidspartner

Robel Helieb fikk jobb etter praksisperioden hos McDonald´s. Her sammen med restaurantsjef Joakim Bach Berntsen.
Foto: Eva Holte
Lørenskog har kåret McDonald’s på Nedre Romerike til «Årets samarbeidspartner». 
Eva Holte
Latest posts by Eva Holte (see all)

Lørenskog kommune gir hvert år prisen til lokale virksomheter som har gjort en innsats for å få flyktninger og innvandrere ut i jobb.

 Bidrar til å gjøre en forskjell
– Årets prisvinner er en bedrift som tar sitt samfunnsansvar på alvor og som bidrar til å gjøre en forskjell. McDonald's var en av de første private bedrifter i Lørenskog som inngikk en samarbeidsavtale om praksisplasser med Lørenskogs flyktning- og innvandrertjeneste. Vi har i dag avtale  om seks praksisplasser fordelt på fem restauranter i Lørenskog, Strømmen og på Kjeller, sier fagleder Hilde Lyngroth Selsing i Lørenskog kommune.

Stor vilje til å ta inn personer i praksis
Gjennom de årene flyktning- og innvandrertjenesten har samarbeidet med McDonald's, har mange personer vært i praksis og flere har fått jobb. En del av deltakerne som har fått tilbud om praksis har lite arbeidserfaring og svake norskkunnskaper. 

Robel Helieb kommer fra Eritrea og har bodd på Lørenskog i tre år. I september fikk han fast jobb hos McDonald´s på Lørenskog. 

– Jeg jobber på kjøkkenet og trives veldig godt. Jeg merker at jobben også bidrar til at jeg blir bedre i norsk, sier Robel Helieb til Romerikes Blad. 

– Vi er utrolig stolte over å motta denne utmerkelsen. Samarbeidet med Lørenskog kommune har vært godt over flere år. Flyktning- og innvandrertjenesten har vist stor interesse for McDonald´s som arbeidsgiver og hva som er viktige egenskaper for å lykkes i en jobb hos oss. Dette gjør det enklere å finne riktig praksisdeltaker, sier Cecilie Walstad, HR-leder i McDonald´s, Nedre Romerike. 

Målet er fast jobb
McDonald’s har også vært med på å utvikle opplæringsmateriell i samarbeid med flyktning- og innvandrertjenesten. Årets prisvinner har satt av mye tid til å utvikle disse verktøyene.

– Vi tror det har vært viktig at vi som arbeidsgiver faktisk ønsker å rekruttere medarbeidere gjennom dette arbeidet. Med språkopplæring, motivasjon og de rette personlige egenskapene, ser vi at det er mange som både lykkes og trives hos oss, sier Walstad.