Imam fordømmer Sri Lanka-terroren

Foto: Arkiv.
Foto: Kristian Fabrizio Mendoza
Senaid Kobilica, imam og leder i Muslimsk Dialognettverk (MDN) kaller påskesøndagens terrorangrep i Sri Lanka for "grotesk og sjokkerende". Sri Lankas muslimske råd (MCSL) har også fordømt angrepet i sterke ordelag.

Over 200 mennesker er nå bekreftet omkommet etter en serie med åtte bombeangrep i som rammet flere kirker og hoteller i den srilankiske hovedstaden Colombo påskesøndag.

Kobilica sier i en uttalelse til Utrop at det er er helt grotesk og sjokkerende måten kirker og andre myke mål har blitt angrepet. 

– Nok en gang er vi vitne til at Guds hus blir angrepet. Denne gangen på Sri Lanka. Over 150 uskyldige kvinner, barn og menn er blitt offer for den barbariske handlingen.

Nok en gang er vi vitne til at Guds hus blir angrepet

Som leder for MDN representerer Kobilica i underkant av 30.000 muslimer og fem av de største islamske trossamfunn. Trossamfunnene er Rabita-moskéen, Det Islamske Fellesskap Bosnia-Herzegovina, Centre Rahma, Islamic Cultural Centre (ICC) og Albansk Islamsk Kultursenter i Norge.

– Våre tanker går til de som har mistet livet og deres pårørende.  Det er uten tvil et tung tung tid for dem og Sri Lanka. Vi håper og ber for at krefter og hjerner bak slike angrep tar seg til fornuft og setter menneskeliv over sine personlige og politiske agendaer.

– Voldelig ekstremisme

Sri Lankas muslimske råd (MCSL) fordømmer også angrepet i en offisiell uttalelse, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu Agency
 
– Vi sørger for alle tap av liv som følge av handlingene til ekstremistiske og voldelige grupper. Grupper som ønsker å skape splid mellom etniske og religiøse grupper for å virkeliggjøre sine mål. Dette er et bevisst forsøk på å skape panikk og forstyrre det sivile samholdet. Vi fordømmer på det sterkeste alle former for vold, skriver MSCL i uttalelsen.