Grove barnevoldtekter fører til protesttog i Cape Town

0Shares

For bare noen uker siden ble en åtte måneder gammel jentebaby som nå er døpt «Tshepang» (Ha håp), voldtatt i byen Louisvale. Seks menn sitter varetektsfengslet, siktet for å ha misbrukt spedbarnet på det groveste.

Jenta ble funnet av forbipasserende tidlig en lørdag morgen. Da lå hun som en blødende bylt i veikanten.

Legene ved Tygerberg-sykehuset opplyser at jentas tilstand er stabil, men at det vil bli nødvendig med omfattende kirurgisk behandling i tiden fremover. Det er forløpig for tidlig til å kunne si noe om jenta er smittet av HIV, men faren for det er stor.

Overtro om helbredelse av AIDS

Svært mange av barnevoldtektene som begås i Sør-Afrika skjer fordi overgriperne selv er HIV/AIDS-smittet, og at det er en utbredt overtro at samleie med en jomfru helbreder AIDS. I fjor fikk politiet i Sør-Afrika melding om 21 000 barnevoldtekter. Men mørketallene er store.

De mange rystende tilfellene den senere tid har ført til at stadig flere menn engasjerer seg i kampen mot den seksualiserte volden, og i protestmarsjen søndag deltok ca. 3000 menn sammen med enda flere kvinner.

Marsjen var del av en 16 dager lang internasjonal kampanje, med målsetting å opplyse om og motarbeide mishandling av kvinner og barn. Et annet mål var at flere overgripere kan bli funnet og dømt.