Fotballtrener anklages for rasistiske utsagn

(SPORT) Mark Wrights håp om å beholde jobben sin som Oxford United manager, henger i en tynn tråd etter at det engelske fotballforbundet anklager han for rasistiske bemerkelser mot den fargede dommeren Joe Ross.

Den tidligere Liverpool-forsvareren som nå er Oxford Uniteds manager er i trøbbel. Mark Wright må møte i en åpen høring fredag for å ha kommet med krenkende og uverdige bemerkninger mot dommeren Joe Ross i kampen mellom Oxford United og Scunthorpe 20.oktober. Det verbale angrepet kom som en reaksjon på utvisningen av spillerne Paul Moody og Phil Bolland.

Wright skal ha kalt dommeren ”a black bastard” og er siktet for å ha kommet med to fornærmende utsagn av FA kommisjonen, hvor den siste bemerkningen hadde et  rasistisk tilsnitt. Tiltalte kan vente en bot på £1750 og suspensjon for 4 kamper.

Oxford-sjefen Firoz Kassam har uttalt at rasisme ikke kan tolereres i fotball, hvilket førte til at konsekvensene for Mark Wright blir såpass alvorlige. Han påpekte imidlertid at Mark var en flott fyr, som også må gis en fair sjanse til å fortelle sin side av saken.

Gi rasismen rødt kort