Sikher frykter forveksling

0Shares

I USA er det allerede rapportert flere episoder der sikher er blitt angrepet av hevntørstige amerikanere etter terrortragedien i forrige uke. Spesielt etter at en 52 år gammel sikh ble drept i Arizona frykter sikher her i landet at nordmenn skal reagere på samme måte.

– Utseendet vårt gjør at folk forbinder oss med Osama bin Laden og hans tilhengere. Vi som ligner på ham, har et kjempeproblem, sier Baljeed Singh, sekretær for sikh-menigheten på Alnabru i Oslo, til Aftenposten.

Religionen har sin opprinnelse i India for 500 år siden, og har flere hinduistiske og islamske trekk. Blant annet tror de på karma, gjenfødelse og én gud. Religionen sier også at sikhene skal ta vare på hår og skjegg. Håret samles i en turban, og det fører til misforståelser.

Mange av dem har opplevd trusler og er blitt trakassert etter terrorangrepet mot New York og Washington i forrige uke. Jaswant Singh opplevde at en bil kjørte fire runder rundt ham på en parkeringsplass. Bilføreren så lenge på ham for hver runde og hyttet med knyttet neve.