Strengere sikkerhetstiltak rundt neste års World Cup

(SPORT) FIFA vurderer strengere sikkerhetstiltak under neste års World Cup, som en følge av USAs anti-terrorist kampanje, melder det internasjonale fotballforbundet.

En egen komité bestående av internasjonale sikkerhetseksperter har allerede begynt å granske sikkerhetsrutinene og eventuelle forhåndsregler tatt av vertslandene Japan og Sør-Korea.

Sistnevnte har bl.a. erklært de 10 verdenscup-stadionene i landet for ”no-fly zones” siden angrepene i New York og Washington 11.september, i tillegg til utplassering av tusenvis av tilleggsstyrker bestående av politi og militært personell rundt fotballarenaene og flyplassene. FIFAs generalsekretær Michel Zen-Ruffinen uttalte til pressen at de to vertslandene har iverksatt meget omfattende og grundige prosedyrer. Det vil uten tvil bli satt i gang ekstra tiltak, noen vil formidles, mens andre vil bli holdt konfidensielt, påpekte han.

Med bakgrunn i terrorhandlingene 11.september og den hets og sjikane muslimer har gjennomgått i USA og resten av verden, er det helt vesentlig at FIFA er sitt ansvar bevisst. Det er viktig at disse ekstraordinære sikkerhetstiltakene ikke fører til at personer blir unødig stoppet, kontrollert eller diskriminert på bakgrunn av sin etniske eller kulturelle bakgrunn.

Gi rasismen rødt kort