Politiet ignorerte sentralt vitne i Beheim-saken

Bistandsadvokat Gunnar Solbraa krever nå at omstendighetene rundt Arve Beheim Karlsens dødsfall etterforskes på nytt. Bakgrunn er et vitne som er oversett av politiet.

Selv om et vitne satt inne med potensielt viktige opplysninger om omstendighetene rundt Arve Beheim Karlsens dødsfall, ble dette aldri lagt vekt på av politiet. Dette forteller bistandsadvokat for de etterlatte, Gunnar Solbraa til Dagbladet.

Vitnet bor ved gangbrua der Arve Beheim Karlsen sist ble sett natt til lørdag den 24. april 1999. Dagen etter at Beheim Karlsen forsvant, skulle naboen ha lagt merke til en person som rotet rundt i vannkanten under brua.

Dette fortalte han til politiet, men de viste ingen interesse for informasjonen.

Under hovedforhandlingene i vår, to år etter dødsfallet, skulle vitnet ha oppsøkte Solbraa.

– Han kom bort til meg under en pause i hovedforhandlingene, og sa at en av de tiltalte i saken var den personen han hadde sett under brua, forteller Solbraa.

Vitnet ble aldri vist bilder av den tiltalte, og den tiltalte ble heller ikke spurt om han hadde alibi for dette tidspunktet.

I følge Dagbladet har advokat Solbraa sendt et brev til Riksadvokaten, der han ber om ny drapsetterforskning av Arve Beheim Karlsens død.