Innvandrer satser på FrP

(INNENRIKS) Ex-rumeneren Daniel Robertsen (38) er den første innvandreren i styret til Nome Frp. Han kom til Norge i 1996, etter å ha bodd forskjellige steder i Europa. Han er uønsket i sitt gamle hjemland.

I hjembygda Lunde ble meldingen om hans inntreden i politikken tatt godt i mot, og han mottok blomsterbukett da han ble valgt til styremedlem.

– Jeg tok kontakt med gruppeleder Magne Andersen i Nome Frp i sommer, og ble hilst velkommen til FrP. Jeg ønsket å engasjere meg litt i lokalpolitikken, og etter å ha undersøkt hva de andre partiene står for, valgte jeg Frp.

– Jeg beundrer Carl I. Hagens klare standpunkter, de andre partiene pakker meningen inn selv om innholdet ofte er det samme som Hagens, hevder Robertsen til Telemarksavia.

– Konflikter kan oppstå når innvandrere kommer i grupper. De føler så sterk tilhørighet til hverandre, at de ikke føler at de må lære deres nye språk for å kommunisere med andre. Kan en ikke snakke norsk blir en sosialt isolert, understreker Robertsen.

Han legger ikke skjul på at det er viktig å innordne seg de plikter og lover som gjelder i landet, men samtidig legger han til at det er viktig at også samfunnet respekterer innvandrerne.

– Blir innvandrer tatt for å ha begått ulovligheter bør de sendes ut av landet, legger den ferske Frp-politikeren til.