Sivartha Mehnsen

0Shares
Latest posts by Sivartha Mehnsen (see all)

Jeg prøver å forstå dette med FrP, og innvandrere. For FrP, med Siv Jensen i spissen skal hjelpe innvandrerkvinnene! Folk påstår at FrPs politikk knyttet til innvandring og integrering er preget av det samme dobbeltspillet som på så mange andre områder. At de sier én ting som kan høres forlokkende ut, men gjør noe helt annet. Jeg er ikke nødvendigvis helt enig. Her har du noen tåpelige argumenter:

”FrP sier at innvandrere må lære seg norsk, men de kutter i norskopplæringen.”

Her ser dere hvordan folk misforstår. Poenget her er at FrP ønsker at folk skal lære seg norsk på egenhånd, tror jeg. De ønsker ikke at folk skal bli vant til å få ting gratis. Og det finnes mange måter å lære seg norsk i praksis på. Min nevø har for eksempel på veldig kort tid lært seg å si: ”sterk, medium eller svak?” og ”alt på? – ikke låk?”. Dette samtidig som han tjener masse penger. Og det beste av alt, kun 50 prosent av jobben er svart. Resten er ærlige penger. Den andre nevøen min, eier av en 1987 modell Toyota Corolla, har etterhvert blitt kjempeflink til å hviske til forbipasserende: ”Taxi? Taxi?”.

” FrP sier at innvandrere må delta mer i det norske samfunnet, men de kutter i integreringstiltak.”

Også enkelt å svare på, for har man misforstått det første punktet følger det naturlig at man misforstår dette med integreringstiltak også. Altså, mens nordmennene er ute og drikker seg fordervet på lørdagskveldene, jobber min nevø på kebabsjappa. Når drita nordmenn så skal hjem, etter å ha funnet seg en lekkerbisken å kose med, stikker de innom nevøen min for en matbit. Hva får vi da? En sosialiseringsprosess uten sidestykke. Man snakker om maten og arbeidsforholdene og sånt.

”Og FrP sier de vil begrense innvandringen for å heller hjelpe flyktningene i sine nærområder, men de ønsker nærmest å avvikle all uhjelp og bistand.”

Denne svarer jeg veldig kort på: det de mener er at de ikke ønsker at folk skal bruke masse penger på å komme seg til Norge, for så å bli kasta ut igjen. De vet at folk gjerne selger alt de måtte eie for å klare å kjøpe en flybillett. Så for å unngå at de skal stå på bar bakke når de blir utvist, vil denne politikken i første omgang gi et signal om at de like gjerne gir opp håpet med en gang. Også var det det jeg begynte å snakke om med innvandrerkvinnemaset:

”Heller ikke her følger FrP opp med politiske tiltak – snarere tvert imot. De går for eksempel imot gratis kjernetid i barnehage, som ville gitt barna muligheten til å lære norsk og mødrene muligheten til å komme ut og på norskkurs. Dette bekreftet Siv Jensen senest forrige uke i Dagsavisen.”

Her er jeg helt enig i at FrP egentlig ikke ønsker at innvandrerkvinner skal lære seg mer norsk. Hvorfor i all verden skal innvandrerkvinnene lære seg enda mer norsk? Altså, når de uansett skal tvangsgiftes bort. Matlagingskurs er det vi må satse på!

Dersom det er noe du lurer på, eller ønsker at Siv skal ta opp er det bare å sende henne en e-post på: [email protected]