Vanskelig å finne frivillige

Author Recent Posts Jonas Kelsch Latest posts by Jonas Kelsch (see all) Norge og Kina blir innvandringsland - 04.09.2013 Vanskelig å finne frivillige - 28.01.2009 Dugnad – bare for etnisk norske? - 28.01.2009 Ali Hussein er en av lederne i Islamsk opplæringssenter i Sandnes i Rogaland. Han har organisert frivillige i mange år. Nå mener […]

Ali Hussein er en av lederne i Islamsk opplæringssenter i Sandnes i Rogaland. Han har organisert frivillige i mange år. Nå mener han at færre vil jobbe frivillig for fellesskapet enn før.
 
Hussein har nylig hatt overoppsynet med oppussing av et tidligere industribygg som med tiden skal blitt nytt opplæringssenter for muslimer i Stavanger/Sandnes-området. Det har vært en tung jobb å finne de 6-7 frivillige som trengs for å drive senteret. Han er ennå ikke helt i mål.

– Det er veldig få som kommer til meg og sier: «Ok, her er jeg, hvis du trenger meg», sier han.

Hussein er opptatt av at muslimer med bakgrunn fra ulike land skal jobbe sammen, og vil derfor ikke gi seg før han har nok folk med forskjellig bakgrunn.   
 
Han sier at stadig færre selv tar initiativ. For 25 år siden var det sterk konkurranse om å få lov til å jobbe i viktige jobber i menigheten, mens det i dag er få muslimer i området som viser interesse for frivillig arbeid.

– Det virker som folk rett og slett ikke har tid. Karrière og familie går foran. Mange kommer og skal bygge opp et nytt liv her. Dessuten er det mange som må sende penger til familien i hjemlandet. Det gjør at folk ikke har overskudd til arbeid for lokalmiljøet, sier Ali Hussein.