Kollega har varslet NTNU-ledelsen om at Eikrem sto bak den anonyme Facebook-kontoen

En av Eikrems kolleger ved NTNU på eget initiativ tatt kontakt med universitetsledelsen for å fortelle at den anonymiserte profilen tilhørte førsteamanuensisen.
Author Recent Posts Redaksjonen Latest posts by Redaksjonen (see all) Utrops utgave 16 – 2024 er ute nå! - 25.04.2024 Forside av utgave 16-2024 - 25.04.2024 Utrops utgave 15 – 2024 er ute nå! - 18.04.2024 For halvannen uke siden avslørte Filter Nyheter at førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU over lengre tid har benyttet en anonymisert Facebook-konto til å […]

For halvannen uke siden avslørte Filter Nyheter at førsteamanuensis Øyvind Eikrem ved NTNU over lengre tid har benyttet en anonymisert Facebook-konto til å hisse opp rasistiske nettdebatter og dele innhold fra raseideologiske miljøer.

Men siden da har én av Eikrems kolleger ved NTNU på eget initiativ tatt kontakt med universitetsledelsen for å fortelle at den anonymiserte profilen tilhørte førsteamanuensisen.

– Jeg skrev at jeg kjente til «Einar Tambarskjelve»-profilen, samt at Eikrem i muntlig samtale med meg tidligere har bekreftet at det var hans profil, sier vedkommende til Filter Nyheter.

Dekan Marit Reitan ved fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap ved NTNU er kjent med at Filter Nyheter omtaler meldingen, men ønsker ikke å gi noen kommentar. Reitan svarer også «ingen kommentar» på spørsmål om meldingen fra den NTNU-ansatte betraktes som et formelt varsel.

Les hele saken i Filternyheter.no